BLOG INI MERUPAKAN BLOG YANG DIHASILKAN OLEH TENAGA SUKARELA USTAZ-USTAZ KELANTAN BERTUJUAN MENYEMARAKKAN LAGI MUHIBAH DIKALANGAN GURU PENDIDIKAN ISLAM DAN jQAF DINEGERI KELANTAN KHUSUSNYA.HARAPAN KAMI AGAR DAPAT DIMANFAATKAN OLEH SEMUA USTAZ DAN USTAZAH DINEGERI KELANTAN.BLOG INI DIHASILKAN ATAS ILHAM YANG DIAMBIL DARI PORTAL USTAZMELAKA.NET YANG BEGITU HEBAT DALAM MENGANGKAT MARTABAT GURU-GURU AGAMA DIPERSADA DUNIA DAN MALAYSIA AMNYA.WASSALAM

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah saw. bersabda. “Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang menipu. Dan pada waktu itu orang yang berdusta dikatakan benar dan orang yang benar dikatakan berdusta. Orang khianat akan disuruh memegang amanah dan orang yang amanah dikatakan pengkhianat. Dan yang berpeluang bercakap hanyalah golongan “Ruwaibidhah””. Sahabat bertanya, “Apakah Ruwaibidhah itu hai Rasulullah?”. Nabi saw. menjawab, “Orang yang kerdil dan sebenarnya hina dan tidak mengerti urusan orang ramai”. (H.R. Ibnu Majah)

Friday, March 26, 2010

Berjuang Mempertingkatkan Pendidikan Islam.


Cuba perhatikan gambar berikut yang begitu biadab dan jahat bertujuan menghina Islam.Islam yang begitu agung seringkali dilabelkan sebagai agama yang fanatik dan ketinggalan zaman.Hal ini berlaku kerana yahudi laknatullah dan nasora begitu amat takut dengan kebenaran islam yang dibawa oleh junjungan Nabi Muhammad s.a.w.
Allah telah menegaskan dalam firmannya :“Mereka yang Kami berikan al-Kitab itu (Yahudi dan Nasrani), mereka mengenalinya (Muhammad) sebagaimana mereka mengenali anak-anak mereka. Akan tetapi sebahagian daripada mereka itu senantiasa menyembunyikan kebenaran sedangkan mereka mengetahui”

Umpama kata, yahudi bolehlah ditakrifkan seperti bangkai yang disimpan semakin lama ianya akan busyuk dan terus membusyuk.Inilah hakikat bangsa yahudi yang begitu sombong dan angkuh...melihat kepada firman Allah sewajarnya diingati oleh semua umat islam iaitu
“Yahudi itu tidak akan sekali-kali redha dengan kamu, Nasrani itu juga tidak akan sekali-kali redha dengan kamu, sehinggalah kamu mengikut cara hidup dan kehendak mereka.” [al-Baqarah : 120]

Untuk semua golongan ilmuwan,ustaz dan ustazah yang mendidik anak-anak disekolah sudah sampai masanya kita berjuang untuk mempertingkatkan mutu Pendidikan Islam agar ianya dapat dihayati oleh anak-anak kita bakal pelapis para mujahidin kelak.Artikel ini bukanlah untuk memperlekehkan golongan agama tapi hakikatnya kita telah lama ditipu oleh yahudi berdebah dalam setiap aspek kehidupan..Bangsa yahudi seramai 7 juta begitu hebat sehingga mendominasikan seluruh dunia dengan agenda pembangunan spiritual yahudi.Tapi ini hakikat yang kita hampir terlupa saban hari..Saya mohon kepada semua umat islam supaya jangan lagi ditipu dan terus tertipu dengan dakyah yahudi laknat...Yahudi dengan slogan bangsa yang agong telah menguasai dunia.Adakah Malaysia negara yang jauh dengan yahudi akan terselamat dengan tipu daya mereka.OH! mungkin tidak....mungkin disaat kita sedang membina negara yang aman yahudi telahpun mula menganggu gugat keamanan yang dikecapi ini.Salah satu agenda yahudi ialah menimbulkan kacau bilau dalam setiap negara maka secara tidak langsung yahudi dapat menawan sistem pemerintahan dan pentadbiran negara...keadaan ini menyebabkan islam akan diancam dan ditindas...mustahil tapi hakikatnya ini akan berlaku nanti..waspadalah dengan bangsa yang agong ini kerana kedatangan yahudi bukan untuk menghancurkan negara tapi untuk visi dan misi yang lebih hebat lagi iaiatu menghancurkan islam dan membina ketamadunan baru yahudi..Takut dan gerun rasanya..hati ini bila mengenangkan yahudi laknat.. sampai jumpa lagi saya akan kupas artikel berkenaan yahudi selepas khatam membaca buku yang bertajuk:Pengaruh Yahudi dalam kehidupan masa kini Karangan DR Solah Al-Khalidi.

0 comments:

Banyak lagi yang menarik...teruskan membaca..

SEDIKIT PESANAN

Photobucket Kebahagiaan itu diibaratkan seperti sebatang pohon yang rendang, tempat tumbuhnya adalah jiwa dan perasaan kemanusiaan, ketakwaan kepada Allah adalah merupakan air, udara dan cahaya yang membantu pertumbuhannya.
Yusuf al-Qardawi

--------------------------------------

10 Pesanan Imam Syafiee r.a


Sebelum Imam Shafie wafat, beliau sempat berpesan kepada muridnya serta umat islam umumnya. berikut adalah kandungan wasiat tersebut: ” Barangsiapa yg ingin meninggalkan dunia dlm keadaan selamat maka hendaklah ia mengamalkan 10 perkara:

* Hak kpd diri: mengurangkan tidur, mengurangkan makan, percakapan dan berpada-pada dgn rezeki yd ada.

* Hak kpd malaikat maut: mengqadakan kewajipan2 yg tertinggal,mendapatkan kemaafan dr org yg dzalimi, membuat persediaan utk mati dan merasa cinta kpd ALLAH

* Hak kpd kubur: membuang tabiat suka menabur fitnah, tabiat kencing merata-rata, memperbanyakkan solat tahajjud dan membantu org yg dizalimi.

* Hak kpd Munkar dan Nakir : tidak berdusta, berkata benar, meninggalkan maksiat dan nasihat menasihati.

* Hak kpd mizan(neraca timbangan amalan pada hari kiamat): menahan kemarahan, byk berzikir, mengikhlaskan amaln dan sanggup menahan kesulitan.

* Hak kpd sirat(titian yg merintangi neraka pada hari kiamat): mmbuang tabiat suka mengumpat, warak, suka membantu orang beriman dan suka berjamaah.

* Hak kpd Malik(malaikat penjaga neraka): menangis lantaran takutkan ALLAH s.w.t, berbuat baik kpd ibu bapa, bersedekah ketika terang-terangan serta sembunyi dan memperelokkan akhlak.

* Hak kpd Ridhzuan(malaiakt penjaga syurga): merasa redha kpd qadha’ ALLAH, bersabar menerima bala, bersyukur ke atas nikmat ALLAH dan bertaubat dr melakukan maksiat.

* Hak kpd Nabi MUhd SAW: berselawat ke atasnya, berpegang dgn syariat, bergantung kpd al sunnah (hadith), menyayangi para sahabat dan bersaing dlm mencari kelebihan dari ALLAH.

* Hak kpd ALLAH s.w.t: mengajak manusia ke arah kebaikan, mencegah dari kemungkaran, menyukai ketaatan dan membenci kemaksiatan.

SUFI2U

BERITA PENDIDIKAN

DALAM PROSES

KARYA KREATIF

DALAM PROSES

TERIMA KASIH

IKLAN BERBAYAR

DOA-DOA HARIAN

Himpunan Doa Harian

Followers

SOALAN UPSR

DALAM PROSES

ANTIVIRUS PERCUMA

DALAM PROSES

  © Blogger templates Hak Cipta Terpelihara.Segala yang dipaparkan ini adalah tertakluk kepada undang2.Pihak kami tidak bertangunggjawab diatas segala masalah yang terjadi akibat penggunaan blog ini.Blog ini bukanlah blog rasmi mana2 jabatan kerajaan. by Ourblogtemplates.com 2008

kembaliKeatas